tisdag 9 oktober 2012

Skinkstroganoff med pasta

Typ som korvstroganoff, fast med kassler (eller annan rökt skinka).

Protein 22 g
Fett 5 g
Kolhydrater 40 g

Protein 30 %
Fett 17 %
Kolhydrater 53 %

4 portioner (1 = 312 kcal)
200 g okokt fullkornspasta
300 g kassler
1 gul lök
250 ml milda matlagningsgrädde 4 % fett
2 dl krossade tomater
1 buljongtärning
1 msk dijonsenap
Massa kryddor

Koka pastan

Skiva kasslern i mindre bitar och finhacka löken.

Häll ner grädden och krossade tomaterna i en kastrull eller stekpanna. Blanda i kasslern, löken, buljongtärningen och senapen och låt koka upp under omrörning. Låt småputtra ett tag och rör om ibland.

Krydda efter smak. Tror jag kryddade med timjan och vitpeppar. Lite sambal blandade jag i också.

Servera med pastan.

Jättegott med keso till (som vanligt ska jag alltid blanda i keso i alla maträtter...)! 1 dl = 70 kcal och då får du även 11 g protein extra...






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar