tisdag 23 oktober 2012

Kycklingwok med råris



Mycket mat för lite kalorier! Riktigt gott. Kommer jag laga många gånger.

Näringsinnehåll om 4 portioner
Kalorier 356
Protein 35 g
Fett 6 g
Kolhydrater 35 g

Protein 41% 
Fett 17% 
Kolhydrater 42%

Total 1423 kcal
500 g kycklingfilé
1 gul lök
150 g vitkål
140 g skivade bambuskott (1 burk)
140 g vattenkastanjer (1 burk)
1 msk fisksås
3 msk kycklingfond
1 msk olivolja
2 dl råris
Massa kryddor!

Koka upp riset.

Skär kycklingen i mindre bitar. Stek i lite av olivoljan. Lägg kycklingen åt sidan när den är klar.

Skär lök i halvmånar och strimla vitkålen. Stek lök, vitkål, bambuskott och vattenkastanjer i resten av olivoljan + fisksåsen och kycklingfonden. Låt småputtra, gärna under lock i ca 5 minuter. Häll eventuellt ner lite vatten om det blir torrt och rör om ibland.

Blanda ner kycklingen med grönsakerna. Krydda med exempelvis ingefära och cayenne.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar