Näringsinnehåll om 4 portioner
Kalorier 356
Protein 35 g
Fett 6 g
Kolhydrater 35 g
Protein 41%
Fett 17%
Kolhydrater 42%
Total 1423 kcal
500 g kycklingfilé
1 gul lök
150 g vitkål
140 g skivade bambuskott (1 burk)
140 g vattenkastanjer (1 burk)
1 msk fisksås
3 msk kycklingfond
1 msk olivolja
2 dl råris
Massa kryddor!
Koka upp riset.
Skär kycklingen i mindre bitar. Stek i lite av olivoljan. Lägg kycklingen åt sidan när den är klar.
Skär lök i halvmånar och strimla vitkålen. Stek lök, vitkål, bambuskott och vattenkastanjer i resten av olivoljan + fisksåsen och kycklingfonden. Låt småputtra, gärna under lock i ca 5 minuter. Häll eventuellt ner lite vatten om det blir torrt och rör om ibland.
Blanda ner kycklingen med grönsakerna. Krydda med exempelvis ingefära och cayenne.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar