torsdag 18 oktober 2012

Ryss med ris


Vitkål och köttfärs - riktigt bra kombo.

Skriver ut totala näringsinnehållet nu så att det är lättare att dela upp receptet på så många portioner man tycker passar bäst. Mitt val av portionsstorlek är ofta rätt så litet och baseras på diet eller att du äter många gånger per dag.

Näringsinnehåll om 6 portioner:
Kalorier 308
Protein 25 g
Fett 9 g
Kolhydrater 29 g

Protein 33 %
Fett 28 %
Kolhydrater 39 %

Totalt 1852 kcal
600 g nötfärs (10 % fett)
1 stor lök
300 g vitkål
2 dl krossade tomater
ca 2 dl vatten
1 dl tomatpuré
2 st buljongtärningar
2 msk worcestershiresås
Chipotle/sambal/kryddor
2 dl råris


Stek köttfärsen med hackad lök. Behövs inget fett i stekpannan.

Skär vitkål i strimlor och blanda ner i stekpannan när köttfärsen är klar. Häll i krossade tomater, vatten, tomatpuren, buljongtärningarna och worcestern + eventuell smaksättning.

Jag blandade ner ca 2 msk chipotle och kryddade med cayenne, vitlökspulver, paprikapulver och chilikrydda.

Rör om tills buljongen löst sig.

Sätt på riset!

Låt grytan småkoka mellan 10-15 minuter, gärna under lock och rör om ibland. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Servera med ris. Och som vanligt har jag alltid 1 dl minikeso till mina köttfärsrätter (1 dl = 70 kcal och 11 g protein)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar