lördag 31 mars 2012

FIsksoppa med kokosmjölk


Den här maträtten är jag faktiskt riktigt stolt över. Ett ihopsläng, där jag plockade inspiration från massa olika håll, och resultatet blev långt över förväntan!

Protein 25 g
Fett 15 g
Kolhydrater 8 g 

Protein 38 %
Fett 51 %
Kolhydrater 11 %


6 portioner (1 = 263 kcal)
ca 6-8 dl vatten
8 dl mager kokosmjölk
2 msk röd currypasta
2 msk fisksås
2 st buljongtärningar, gärna fisk
ca 250 g blomkål
1 st röd paprika
ca 100 g purjolök
ca 150 g broccoli
ca 150 g sockerärter
2 st laxfilé (280 g)
400 g torsk

Koka upp vatten, koksmjölk, currypastan, fisksås och buljongtärningar i en stor kastrull under lock.

Dela blomkålen i mindre buketter, skär paprikan i mindre bitar och hacka purjon. Blanda ner i kastrullen och låt småkoka under lock i 10 minuter.

Dela under tiden broccolin i mindre buketter. Skär fisken i mindre bitar.

Blanda ner broccolin, sockerärterna och fisken när soppan kokat 10 minuter och låt koka ytterligare 3 minuter.

Klart! Går på mindre än 20 minuter. Så det ska vara!

2 kommentarer:

  1. Perfekt mat, god, smakstark och en riktig snabbmåltid. Och nu blev jag hur hungrig som helst...

    SvaraRadera
  2. Haha, det är risken när man googlar runt på olika matbloggar, man blir alltid så fruktansvärt hungrig =)

    SvaraRadera