Protein 30 g
Fett 11 g
Kolhydrater 15 g
Protein 43%
Fett 35%
Kolhydrater 22%
4 portioner (1 = 294 kcal)
300 g nötfärs 10 %
100 g gul lök (ca 1 st)
0.5 dl tomatpuré
800 g aubergine, 2 st
20 g riven parmesanost
2 vitlöksklyftor
1 msk worcestershiresås
1 tsk dijonsenap
1 st buljongtärning
lite vatten
1 tsk olivolja
4 dl minikeso
1 tsk olivolja
4 dl minikeso
Sätt ugnen på grill 250 grader.
Dela auberginen i två delar, gröp ut lite av innehållet och grilla aubergineskalen i ugnen ca 15 minuter.
Under tiden, stek finhackad lök tillsammans med det urgröpta aubergineköttet och köttfärsen i lite olivolja.
Blanda ner tomapuré, worcester, pressad vitlök, buljongtärning, senap och lite vatten (kanske 1 dl). Låt koka ihop. Krydda med valfria kryddor.
Ta ut aubergineskalen och fyll med köttfärsröran och toppa med riven parmesan. In i ugnen ca 5 minuter.
Servera med 1 dl keso.
Jag blandade ner finhackad tomat, gurka och rödlök i keson och kryddade med aromat och salladskrydda. Gott!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar