Hade först inte planerat att lägga upp den här pajen på bloggen, men den blev så god att jag måste spara receptet!
Freestylade ihop ett bättre alternativ till pajdeg än vanliga standardrecept, och SKITGOD blev den!
Gott att servera pajen med stor sallad och keso blandat med turkisk yoghurt.
Protein 160 g
Fett 72 g
Kolhydrater 165 g
Protein 33%
Fett 33%
Kolhydrater 34%
Totalt 2000 kcal
50 g smör 80 % fett
1.5 dl dinkelmjöl fullkorn
1.5 dl grahamsmjöl
salt
1 dl lättkesella (eventuellt lite till)
1 dl lättkesella (eventuellt lite till)
1 gul lök
100 g kantareller
200 g äggvita (från 6 ägg)
2 dl keso 4 % fett
50 g fetaost
300 g kassler (eller annan skinka)200 g äggvita (från 6 ägg)
2 dl keso 4 % fett
Sätt ugnen på 200 grader.
Smula ihop rumsvarmt smör med mjöl och lite salt. Blanda i kesellan. Tryck ut degen i en pajform.
Finhacka lök och lägg i botten på pajen. Fördela sedan ut kantareller, smulad fetaost och skinka över hela pajen.
Vispa ihop äggvitan med keso och krydda stanningen med valfria kryddor. Jag hade salt, svartpeppar och oregano.
Häll över pajen och in i ugnen ca 30-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar