fredag 9 mars 2012

Carbonara

Ett recept där man får rätt mycket mat för lite kalorier. Enkelt att laga och går bra att frysa in! Sånt gillar vi!

Jag hade broccoli i min, men i receptet tänker jag utesluta den då jag ändå nästan aldrig har det hemma och den gör så liten skillnad. (Broccoli är 35 kcal per 100 g för den som vill)

Protein 27 g
Fett 5 g
Kolhydrater 28 g


Protein 40%
Fett 17%
Kolhydrater 43%


4 portioner (1 = 275 kcal)
160 g okokt fullkornspasta
300 g kassler
200 g äggvita (från 6 st ägg)
20 g riven parmesanost
100 g gul lök (ca 1 st)
1 tsk olivolja
kryddor

Koka pastan

Stek finhackad lök och små bitar kassler i olivolja

Vispa ihop äggvita, parmesanost med massa kryddor. Ex. salt och vitpeppar.

När pastan är klar häller du av vattnet och rör ner pastan tillsammans med kasslern och rör ner äggvitan. Rör om tills äggvitan stannat och krydda ev ytterligare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar