lördag 24 december 2011

Ostkaka på äggvita


Så enkelt, så nyttigt och så gott!!!

Vispa ihop 100 g äggvita (ca 3 st) med 1 dl keso mini.
Blanda i 1 krm salt och 1 tsk vaniljsocker.

Lägg i en skål/djup tallrik/matlåda/ugnsform.

I mikron: Full effekt 1 minut. Rör om lite med en gaffel. Sedan ytterligare 2 minuter.

I ugn: 225 grader ca 20 minuter.

Jag tycker detta är gott att äta tillsammans med tinade bär och kesella/fun light. Även smart att hälla bort den vätska som bildas i mikron innan man lägger upp på tallrik! Tips bara...

Ostkaka 1 portion = 122 kcal


Protein 19 g
Fett 1 g
Kolhydrater 7 g


Protein 64%
Fett 13%
Kolhydrater 23%

Kesella 0,5 dl = 38 kcal
Frysta bär 1 dl = 30 kcal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar