fredag 23 december 2011

Kalkonomelett med parmesan

För dig som är livrädd för kolhydrater!!! (vilket många verkar vara nu för tiden)

Protein 39%
Fett 57%
Kolhydrater 4%

1 portion = 300 kcal
2 st ägg
70 g rökt kalkonpålägg
lite röd lök
1 tsk sambal oelek
1 msk riven parmesanost
1 tsk steksmör
salt och peppar

Finhacka löken och skiva kalkonen i mindre bitar. Stek i smöret.

Vispa ihop ägg med sambal, salt och peppar.

Ta bort löken och kalkonen från stekpannan ett litet tag och häll i äggblandningen istället. Låt ägget steka några sekunder innan du lägger på löken och kalkonen på ägget. Toppa med parmesan. När ägget börjar bli klart viker du omeletten dubbelt och serverar.

Byt ut äggen mot enbart äggvitor om du vill dra ner på fettet. Säkert gott att fylla med keso också = mer protein. Bara en tanke sådär...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar