onsdag 29 februari 2012

Kalkon- och parmesanomelett på äggvita


Jodå! Årets första morgonpromenad avklarad! Skitskönt när man väl vaknat till liv, men de första kliven är ju som att man inte ens har några ben.

Ställer mig och steker omelett! Bara MÅSTE ju testa nya äggvitan på flaska som införskaffades igår!!

1 dl äggvita motsvarar äggvitan från 3 ägg och är = ca 40 kcal

Protein 18 g
Fett 7 g
Kolhydrater 1 g


Protein 49%
Fett 46%
Kolhydrater 5%


En portion = 150 kcal
1 dl äggvita (äggvita från 3 ägg)
40 g kalkon (100 kcal / 100 g)
5 g riven parmesan (ca 1 msk)
1 tsk olivolja att steka i

Krydda med valfria kryddor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar