Fredagsmiddagen - svingott!!! HEJA HUSMANSKOST! På bilden är det torsk och i receptet rödspätta. Fungerar ju vilket som.
Protein 33 g
Fett 10 g
Kolhydrater 35 g
Fett 26 %
Kolhydrater 38 %
4 portioner (1 portion = 381 kcal)
500 g rödspätta (eller annan fisk, ex torsk)
1 st ägg
50 g ströbröd (ca 1 dl)
2 msk smör till stekning
1 st ägg
50 g ströbröd (ca 1 dl)
2 msk smör till stekning
400 g potatis (ca 4 stora)
Remouladsås
1 dl turkisk yoghurt (eller annan matyoghurt)
50 g gul lök
50 g saltgurka
1 msk lättmajonnäs
0.5 dl dill
Några droppar tabasco
Citron
1 msk honung
50 g gul lök
50 g saltgurka
1 msk lättmajonnäs
0.5 dl dill
Några droppar tabasco
Citron
1 msk honung
salt
Börja med att koka upp potatisen.
Vispa upp ett ägg och pensla fisken med äggvispet. Vänd fisken i ströbröd.
Finhacka gul lök och gurka och blanda med yoghurt, majjo, dill, tabasco, honung, salt och några droppar citron.
Med några minuter kvar på potatisen steker du fisken i smör och krydda med valfria kryddor.
Servera fisken med potatis och citron, och kanske en sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar