lördag 4 februari 2012

Panerad fisk med potatis och remouladsås


Fredagsmiddagen - svingott!!! HEJA HUSMANSKOST! På bilden är det torsk och i receptet rödspätta. Fungerar ju vilket som. 

Protein 33 g
Fett 10 g
Kolhydrater 35 g

Protein 36 %
Fett 26 %
Kolhydrater 38 %


4 portioner (1 portion = 381 kcal)

500 g rödspätta (eller annan fisk, ex torsk)
1 st ägg
50 g ströbröd (ca 1 dl)
2 msk smör till stekning

400 g potatis (ca 4 stora)

Remouladsås
1 dl turkisk yoghurt (eller annan matyoghurt)
50 g gul lök
50 g saltgurka
1 msk lättmajonnäs
0.5 dl dill
Några droppar tabasco
Citron
1 msk honung
salt

Börja med att koka upp potatisen.

Vispa upp ett ägg och pensla fisken med äggvispet. Vänd fisken i ströbröd.

Finhacka gul lök och gurka och blanda med yoghurt, majjo, dill, tabasco, honung, salt och några droppar citron.

Med några minuter kvar på potatisen steker du fisken i smör och krydda med valfria kryddor.

Servera fisken med potatis och citron, och kanske en sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar