måndag 27 februari 2012

Ryss-soppa, mitt egna påhitt


Här är en absolut favorit i mitt liv!!! Ryssröra. Fast istället för att göra ryssröra med ris och pitabröd (som är mer av en klassiker) så gör jag en soppa. Mumma!! Toppar med keso så blir den perfekt! Vill man ha mer av en gryta tar man mindre vatten och mer soppigt mer vatten.

Protein 36 g
Fett 10 g
Kolhydrater 14 g



Protein 48 %
Fett 33 %
Kolhydrater 19 %

6 portioner (301 kcal per portion
)
600 g nötfärs 10 %
1 gul lök
600 g strimlad vitkål
5 dl krossade tomater
2 st buljongtärning (köttbuljong om jag får bestämma)
3 klyftor vitlök
2 msk worcestersås
Sambal eller chipotle (jag brukar ha ca 1 msk av båda)
1 liter vatten (mängd beroende på om du vill ha den)
8 dl minikeso

Bryn hackad lök och nötfärs i en stekpanna. Behövs inget stekfett till nötfärs. Häll i krossade tomater, buljongtärning, pressad vitlök, sambal och vatten. Rör ner vitkålen.

Låt småputtra i ca 30 minuter, eller mer eller mindre beroende på hur man vill ha vitkålen. Rör om ibland.

Toppa soppan med 1,5 dl keso på en portion.

1 kommentar:

  1. Helt fantastiskt suveränt god soppa du knusslat fram :) den föll mig verkligen i smaken!

    SvaraRadera