tisdag 6 september 2011

Tonfiskpaj

En av mina absoluta favoritpajer. Fungerar utmärkt att frysa in. Servera med en stor sallad och lite creme fraiche eller turkisk lättyoghurt.

Protein 32%
Fett 38%
Kolhydrater 30%

6 portioner (1 = 330 kcal)
Pajskalet:
100 g kokt potatis (1 stor)
1.5 dl dinkelmjöl fullkorn
0.5 dl grahamsmjöl
50 g smör (80 %)
salt
Fylning:
300 g tonfisk (konserv avrunnen)
3 dl keso mini
3 st ägg
3 dl mini fraiche

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda ihop mjöl och smör med händerna så att smöret fördelas helt i mjölet. Mosa ner en kokt potatis (gärna fortfarande lite varm), blanda ner lite salt också. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i ugnen 10 minuter.

Sänk ugnen till 200 grader.

Blanda ägg och keso med salt och peppar (jag hade även lite sambal oelek). Lägg ner i pajskalet och grädda 30-40 minuter tills äggstanningen har stannat.

Jag räknar med 0.5 dl creme fraiche till varje portion.

Och en stor sallad till med lite vinäger räknar jag till ca 100 kcal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar