Förmodligen godaste kakan någonsin. Receptet snoddes från "Två systrars söta". Fick låna kakboken av en kollega på jobbet. Dessa kommer jag definitivt att göra igen!!! A keeper!
Ingredienser
250 g smör
½ dl socker
1 äggula
3 ½ dl vetmjöl
5 msk kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
50 g riven mörk choklad
Fyllning
3-4 msk vispgrädde
2 msk smält smör
3 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör och socker, helst i någon form av matberedare. Blanda ner äggulan.
Blanda de torra ingredienserna och den rivna chokladen och rör ner i smeten. Rulla degen till en rulle (ca 3 cm i diameter). Täck med plastfolie och ställ in i kylen ca 30 minuter. Eller kortare tid i frysen (15 min kanske).
Skär rullen i ½ cm tjocka skivor. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Ställ plåten i kylskåpet ca 10 minuter. Grädda sedan i ugnen i 10-12 minuter. Låt kakorna svalna. Ställ gärna in dem i kylskåpen 30 minuter eller mer så de stelnar ordentligt, annars är risken att de bara rasar ihop när man försöker ta i dem.
Blanda fyllningen och ställ den kallt. Bred ordentligt med fyllning på en kaka och lägg en kaka ovanpå.
Kakorna skall helst stå i kylskåp eller frys innan de serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar