lördag 30 januari 2010

Teriyakispett

Dessa har ju blivit riktigt populära!!! Lätta att göra och perfekta att servera som tilltugg på kalas =) och ser de inte delicious ut???

Behövs ju inte speciellt många ingredienser. Detta blev till 32 spett, men man kan nog lyckas få ihop fler spett om man vill.
300 ml teriyakisås
1,5 kg kycklingfilé
Träspett

Lägg träspetten i blöt (tror man rekommenderar att de ska ligga i blöt ett par timmar innan de ska in i ugnen).

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingen i små bitar/fyrkanter och lägg i en stor bunke/skål. Sen trär du bara på flera kycklingbitar på varje spett (hur många bitar du trär på varje spett beror ju på hur stora spett du vill ha, och hur många spett du vill ha). I en tallrik, gärna med lite högre kanter, häller du i teriyakisås och snurrar runt kycklingspetten. Lägg spetten på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och lägg in i ugnen 10 minuter. 10 minuter har alltid varit perfekt för mig, men kolla att de största kycklingbitarna är klara för säkerhetens skull.

Tips:
Pensla gärna på extra teriyakisås på spetten efter att du lagt dem på plåten.

Till så här mycket kyckling har det för mig varje gång behövts två plåtar.

Dessa går att servera direkt från ugnen, men kan även med fördel ätas kalla direkt från kylskåpet.

Många väljer att skära kycklingen i strimlor och trä på spetten, men jag tycker de är enklare att göra småbitar av dem och trä på. De blir lättare att äta och ser finare ut =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar