torsdag 28 januari 2010

Snittar

Dessa blev ju riktigt populära på kalaset i lördags...

För en gångs skull såg jag till att skriva ner exakta recept och ungefär hur många snittar man får från varje recept. Tänk på att om du använder pepparrotsvisp istället för riven pepparrot så behövs mycket mer än vad jag använde. Men detta beror ju självklart på vilken smak man vill ha.

Finhacka alla ingredienser, blanda runt och smaka av med kryddor, pepparrot och salt.

The famous philadelphiasnittarna, ca 50 st:
400 g färskost
200 g hamburgerkött
1 röd lök
1 msk pepparrot (färsk, riven på tub)
5 st tunnbröd (blir ca 10 snittar per bröd)

Skinksnittar, ca 30 st:
200 g skinkost
100 g rökt skinka
1 röd lök
3 st tunnbröd
eventuellt lite pepparrot här med om man vill

Skagensnittar, ca 40 st:
3 dl skalade räkor
4 hårdkokta ägg
1 dl gräddfil
1 dl majonäs
1 röd lök
0.5 dl dill (lite efter smak)
salt och några droppar citron
4 st tunnbröd
tror att jag hade lite pepparrot här med faktiskt

Enjoy!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar