Fina blev dem, och supergoda! Mormor gav tummen upp för att jag fick servera dem på festen på lördag =)
Jag googlade på massa recept på pizzabullar innan jag hittade ett som jag kände mig nöjd med. Dock gjorde jag ändå om det lite grann...
Detta behövs till ca 50 pizzabullar (som sagt stod det 24 på receptet, men det blir nog väldigt stora bullar då):
Pizzadeg
9 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
50 gram jäst
5 dl mjölk
50 gram smör
1 tsk bakpulver
Tomatsås
500 gram passerade tomater
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
olivolja eller liknande olja
2 tsk strösocker
2 msk oregano (eller efter smak)
1 tsk salt
Fyllning
300 gram rökt skinka
200 gram riven ost
Till pensling
1 ägg
oregano
Blanda mjölen och bakpulvret i en bunke. I en annan bunke finfördelar du jästen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Häll i mjölken och smöret över jästen och låt jästen lösa upp sig. Blanda sedan ner mjölblandningen i mjölken och arbeta degen ordentligt. Låt sedan jäsa 30 minuter under duk.
Finhacka löken och pressa vilöken. Lägg ner i en kastrull och fräs ett litet tag tillsammans med olja. Tillsätt övriga ingredienser och låt småkoka under lock i 10 minuter. Låt sedan såsen kallna lite utan lock.
Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen på ett mjölat bord. Dela degen i två delar och kavla ut till två rektanglar (långsida ca 45 cm och en kortsida ca 30 cm). Låt jäsa under duk 15 minuter.
Fördela sedan tomatsåsen på de båda rektanglarna. Finhacka skinkan och strö den ovanpå tomaten. Avsluta med att strö över osten. Rulla försiktigt ihop degen från långsidan och skär ca 25 bitar från varje. Jag valde att lägga bullarna i muffinsformar på en ugnsplåt (men man kan även lägga dem direkt på bakplåtspapper, men då är risken större att de bakas ihop med varandra inne i ugnen och bara blir en enda stor deg).
Blanda ägg och oregano i en kopp och pensla bullarna. Lägg in i ugnen ca 15 minuter, tills de har fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar