tisdag 9 augusti 2011
Havregrynspannkakor
Dessa är helt underbara! Min i särklass nya favoritfrukost (eller i särklass är nog att ta i, min kesellamousse kommer inte långt efter på en andraplats). Gjorde en med smak av mintchoklad och en med smak av päronsplitt. Går ju att lägga i sötningsmedel, vaniljsocker eller liknande om man vill, men med mina toppingar till pannkakorna så behövs absolut inget tillsatt socker.
Protein 30%
Fett 29%
Kolhydrater 41%
Perfekta kolhydrater från fiberhavregryn och så lite dinkel. Fett från linfrön, men även från flytande becel (som jag hoppas är helt ok fett iaf, jag har den med omega3) och så massa protein från caseinpulver och äggvita. Även en hel del kanel här i, både kanel och linfrön sänker GI-värdet på maten!
6 pannkakor (1 = 95 kcal)
1 dl fiberhavregryn
1 tsk linfrön
1 tsk kanel (eller mer)
1 dl lättmjölk
3 st äggvita
0.5 dl dinkelmjöl fullkorn
0.5 dl casein (jag har mintchoklad och päronsplitt)
1 msk flytande becel
Först ska det kokas gröt. (För övrigt avskyr jag gröt, men dessa smakar inte gröt över huvud taget, man känner inte ens smaken av havregrynen)
Blanda havregryn, linfrön och kanel med vatten och koka upp i en kastrull (eller gör i mikron om du hellre vill det). Koka tills vattnet är borta. Låt gröten svalna. Jag gör gröten kvällen innan jag ska ha den till frukost och låter den stå i kylen över natten.
Vispa ihop den kalla gröten med mjölk och äggvita. Vispa ner mjölet och caseinet. Stek i smör. Ca 1 dl smet per pannkaka ger sammanlagt 6 pannkakor.
Servera med exempelvis kesella/fun light och massa bär och frukt!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar