onsdag 24 augusti 2011

Yoghurtpannkaka

INGEN! Jag menar INGEN, kan klaga på mina frukostar!!! Jag måste vara bäst...

Protein 18%
Fett 37%
Kolhydrater 45%

4 pannkakor (1 pannkaka = 176 kcal)
1.5 dl yoghurt (60 kcal per 100g)
1 dl dinkelmjöl
4 st äggvita
1 tsk salt
2 msk flytande becel
1 tsk bakpulver

Vispa yoghurt med äggvita (jag använda verums hälsofil med drottningbär). Vispa ner mjöl, salt, 1 msk smör och bakpulver.

Stek i resterande delen av smöret.

Jag serverade dessa med kesella/funlight, bär och melon!

Med 1.5 dl lättkesella till en pannkaka får man istället den här näringsfördelningen och en perfekt frukost:

1 pannkaka + 1.5 dl kesella = 290 kcal
Protein 38%
Fett 27%
Kolhydrater 35%






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar