fredag 12 augusti 2011

Grahamsbullar


Vi fick för oss att baka förra veckan. Grahamsbullar med extra mycket protein! Observera skillnaden på bildens kvalité när min karl tagit kort, jämfört med mina vanliga skitbilder på maten =)

Ca 20 bullar!
50 g jäst
50 g flytande becel
5 dl lättmjölk
2 tsk salt
1 msk farinsocker
7 dl grahamsmjöl
2-3 dl vetemjöl
4 dl Dahlblads Bakepro (protein framtaget av för bakning)

Receptet är till största del även snott från Dahlblads...

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader och rör ut jästen med den varma mjölken.

Tillsätt salt, socker (eller sirap) och nästan allt mjöl. (Jag sparade vetemjölet till utbakningen)

Arbeta ihop en deg och låt jäsa under en duk 30 minuter.

Knåda degen och rulla ut på bakbord. Dela i ca 20 bitar och forma bitarna till bullar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter på 225 grader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar