söndag 13 maj 2012

Tonfiskpasta

Godaste på länge!! 

Protein 30 g
Fett 5 g
Kolhydrater 33 g

Protein 40 %
Fett 16 %
Kolhydrater 44 %

4 portioner (1 = 300 kcal)
160 g fullkornsspagetti
100 g lök
1 tsk steksmör
300 g tonfisk (i vatten, avrunnen)
200 g champinjoner
2.5 dl milda 4 %
1 msk sojasås
1 msk chipotle
2 msk fond (kalv är gott)
200 g äggvita (6 st)

Koka pastan.

Stek skivad lök och champinjoner i smöret. Rör ner tonfisken, grädden, sojan, chipotle och fonden.

Häll av pastan och blanda ner den i tonfisksåsen. Rör ner äggvitan och låt äggvitan och pastan steka med tonfisken någon minut. Krydda med valfria kryddor. Spiskummin och cayenne kryddade jag med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar