söndag 15 januari 2012

Smörgåstårta med hamburgerkött och leverpastej

Gjorde smörgåstårtor till dagens födelsedagsfirande!

Varje gång jag ska göra smörgåstårta får jag problem med att uppskatta mängder av alla ingredienser. Antingen blir det för mycket eller för lite, så här kommer ett försök till ett ungefärligt recept!

Bröd, beror ju på hur stor man vill göra, men jag har lärt mig att ett paket formbröd aldrig räcker till en tårta! KÖP ALLTID 2 PAKET!! Långfranska är ett bra tips!

Lager nr 1
400 g leverpastej
2 dl creme fraiche
1 dl finhackad smörgåsgurka

Lager nr 2
2 mindre rödlökar, finhackade
300 g creme cheese
2 dl creme fraiche
200 g hamburgerkött (typ smörgåspålägg, finhackat)
2 msk riven pepparrot

Toppa med valfritt. Creme Fraiche, ost, hamburgerkött, tomat, gurka och ruccola hade jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar