Har gjort om ett recept! Förbättrat lite och fått nya idéer.
Recept för ca 50 kakor:
200 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
24 godisar (ex 12 dumle och 12 geisha)
1 ask noblesse (jag hade apelsin)
50 aluminiumformar
200 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
24 godisar (ex 12 dumle och 12 geisha)
1 ask noblesse (jag hade apelsin)
50 aluminiumformar
Arbeta ihop rumsvarmt smör med mjöl, socker och bakpulver. Låt stå i kylskåp 30 minuter. Rulla sedan ihop ca 50 stycken bollar av degen och lägg ner i aluminiumformarna på en ugnsplåt. Det blir rätt små bollar och dessa plattas ut i ugnen sen!
In med kakorna i ugnen på 200 grader 10 minuter.
Fyllningar!
Innan man lägger in bollarna i ugnen går de att fylla med massa gott bara man har lite fantasi.
Tryck exempelvis ett hål i dem med en sked och lägg ner hallonsylt så har du hallongrottor!
Eller tryck ner en halv geisha eller halv dumle i bollarna. När kakorna är färdiggräddade är det gott att lägga på en nobless-skiva ovanpå som får smälta och sen stelna. Riktiga chokladkakor!
Mitt senaste påhitt är att inte fylla bollarna med något innan de läggs i ugnen utan endast lägga på en aftereight-skiva direkt när kakorna tas ut ur ugnen = Mintkakor!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar