onsdag 12 september 2012

Russinlimpa à la Bjarnhagen

Fick smaka den här limpan in somras och tyckte den var supergod. Och så otroligt enkel att baka. Alltid skönt att slippa jäst och baka med bikarbonat istället. Inget supernyttigt bröd men även snabba kolhydrater behövs ibland. Honung tycker jag är godkänt för att söta bröd.

7-8 dl rågsikt
1 tsk salt
2,5 tsk bikarbonat
0,5 dl honung
5 dl filmjölk
1 dl russin

Blanda 7 dl rågsikt med bikarbonat och salt i en skål. Rör ner honung, filmjölk, russin (ev. mer rågsikt). Lägg degen i en smord form 1,5 liter. Grädda limpan i 175 grader 50-60 minuter. Stjälp upp och låt svalna under duk.

Kan tänka mig att brödet går att göra om på många sätt om man vill variera sig. Med frön, nötter, annat mjöl... Man får testa sig fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar