tisdag 4 oktober 2011

Köttfärs- och auberginegratäng med vitlök/parmesan

Enklaste och godaste gratängen. Tar 40 minuter i ugnen, men väldigt enkla förberedelser. Lagade denna häromdagen och blev supernöjd. Aubergine tillsammans med köttfärs är alltid gott!!!

Protein 38%
Fett 48%
Kolhydrater 14%

4 port (1 = 417 kcal)
600 g aubergine (1 stor eller 2 små)
600 g köttfärs, 10 % fett
1 stor gul lök
1 buljongtärning
2 dl creme fraiche vitlök/parmesan
4 st äggvitor
2 dl lättmjölk
1 msk flytande becel

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj botten på en ugnsform med lite smör eller olja.

Skala auberginen och skär den i tunna skivor. Täck botten på formen med aubergineskivorna.

Stek köttfärsen och finhackad lök i lite smör eller olja. Lägg ner buljongtärningen och låt den lösas upp. Krydda!! Salt och vitpeppar för min del.

Lägg köttfärsen ovanpå aubergineskivorna.

Vispa ihop creme fraiche, äggvita och mjölk. Häll över gratängen.

In i ugnen ca 40 minuter.

Gott att servera med sallad och keso!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar