måndag 24 oktober 2011

Ägg- och torskgryta med ris

Riktigt värdelös bild, men lovar att det är godare än det ser ut!

Protein 29 g
Fett 11 g
Kolhydrater 35 g

Protein 32%
Fett 28%
Kolhydrater 40%

4 portioner (1 = 368 kcal)
400 g torsk
250 milda mat (4 % extra fyllig)
1 st gul lök
1 st fiskbuljongtärning
1 msk dijonsenap
4 st ägg
2 dl råris
1 tsk smör (flytande becel t.ex.)

Hårdkoka äggen.

Stek finhackad lök i smöret. Häll ner grädden, buljongtärningen och senapen. Rör om.

Koka upp riset.

Skiva fisken i små bitar. Lägg ner i grytan och rör om. Sätt på lock och låt puttra tills riset är klart. Rör om ibland och smaka av med salt och vitpeppar.

Skala och skriva äggen och blanda ner i grytan.

Servera med riset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar