En blandning av feta, rödlök, oliver och soltorkade tomater! Grekiskt ska det va. Love it!
Protein 25%
Fett 48%
Kolhydrater 27%
Mycket fett. Man behöver fett för att bränna fett =) Creme fraiche är kanske inte bästa fettkällan iof... menmen... fetan och oljan är ju rätt bra iaf.
6 portioner (1 = 518 kcal)
250 g okokt fullkornspasta
600 g nötfärs (10%)
100 g röd lök (1 stor)
1 köttbuljongtärning
4 dl crème fraiche tomat & basilika
150 g fetaost (20%)
100 g gröna oliver
75 g soltorkade tomater i olja (avrunna)
1 tsk olivolja
Koka pastan.
Stek köttfärsen och löken i oljan. Lägg i hackade oliver och hackade soltorkade tomater. Blanda ner creme fraichen buljongtärningen, och möjligtvis lite vatten för att få grytan mer såsig. Krydda med valfria kryddor. Jag hade massa oregano och vitpeppar.
Blanda köttfärsen med färdigkokta pastan i en ugnsform. Strö över fetaosten. Lägg in i ugnen på 200 grader ca 20-30 minuter. Tills osten fått lite färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar