torsdag 4 mars 2010

Trippelbrownie (mörk-, ljus- och vit choklad)

Supergod brownie med hela bitar av mjölkchoklad och vit choklad. Serveras bäst med massa grädde till =)

175 gram smör
200 g mörk choklad
3 ägg
3 1/2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 1/2 msk kakao
100 g hackad vit choklad
100 g hackad mjölkcholkad

Sätt ugnen på 175 grader

Bryt den mörka chokladen och smält tillsammans med smöret (vattenbad är att rekommendera, men går även direkt i kastrull)

I en bunke vispar du socker och ägg. Blanda sedan ner chokladsmeten. Tillsätt mjöl och kakao och blanda ordentligt. Häll sist ner den hackade chokladen och blanda. Häll smeten i en liten långpanna och grädda i ugnen ca 35 minuter.

Dessa går absolut att frysa in (jag har själv frysen full). Ta bara fram ca 30 minuter innan de ska serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar