söndag 30 maj 2010

Morotskaka

Hade bara mammas mobilkamera att ta kort med... men men, bättre än ingen bild alls =)

Iaf en sjuuuuuukt god kaka som jag snodde receptet från i min "baka smalt" bok. Så antar att det är ett lite smalare recept. Står även att det ska vara 1 dl olja men det hade jag inte i, och den blev riktigt bra ändå.

Ingredienser
3 ägg
1 dl rörsocker strö
2 msk flytande honung
2 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
5 dl rivna morötter

Glasyr
200 g färskost
4 msk honung
2 msk pressad limesaft
1 msk florsocker (eller mer)

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, socker och honung.

Rör sammans dinkel, bakpulver, kanel, ingefära, kardemumma och salt i en egen bunke. Rör sedan ner blandingen i äggsmeten.

Skala och riv morötterna. Häll i morötterna i smeten och blanda runt.

Häll smeten i en smord ungsform med löstagbara kanter (ca 25 cm diameter) och grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter.

Ta ut kakan och ta bort kanten. Låt svalna. Blanda sedan ihop glasyren och bre den över kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar