Jag har haft lite beslutsångest för vad jag ska bidra med till julbordet på torsdag. Det finns ju så mycket att välja mellan menar jag...
Men nu har Johan iaf hjälp mig att bestämma mig!
Jag tänkte att jag skulle göra laxsnittar och en pepparkakscheesecake. Här kommer receptet på cheesecaken från ICAs buffétidning. Laxsnittarna skriver jag om senare...
Cheesecake med pepparkaka och choklad
Ingredienser för 8-10 personer:
75 g smör
150 g pepparkakor
250 g vit choklad
75 g mörk choklad
400 g färskost av philadelphiatyp
1 dl kesella (10%)
1 dl socker
lingon att garnera med
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en matberedare till en smulig deg. Tryck ut på bottnen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, gärna en hjärtformad. Grädda bottnen i 8–10 minuter.
3. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och ta från värmen. Grovhacka den mörka chokladen.
4. Blanda färskost, kesella och socker. Tillsätt den smälta vita chokladen, lite i taget, under ständig omrörning. Blanda ner den hackade chokladen.
5. Fyll formen och ställ kallt ca 4 timmar. Garnera med lingon runt kanten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar