tisdag 8 december 2009

Kassler och purjopaj

Detta blev ju riktigt lyckat =)

Ca 4 portioner
Pajdegen var nog den bästa =)
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl grahamsmjöl
50 g smör
100 g kokt kall potatis (ca en mellanstor potatis)
ev vatten

Blanda ihop mjölet med smöret och potatisen till en deg, knåda ordentligt om du inte har matberedare. Om det behövs så ta även i lite vatten. Tryck ut degen i en pajform och lägg in i kylskåp 30 minuter.

Fyllning
Finhackad purjolök (jag använde en hel)
1 gul lök (finhackad)
200 g kassler
3 ägg
250 g keso (ett halvt stort paket)
Curry

Förgrädda pajskalet 10 minuter i ugnen på 225 grader.
Stek på purjon och löken i en stekpanna med lite smör. Skär kasslern i mindre bitar, ex strimlor. Blanda ner kasslern med purjon och löken. Krydda med curry efter smak.
Vispa ihop keson med äggen.

Ta ut pajskalet ur ugnen. Fördela kasslerblandningen i skalet och häll över äggstanningen. Rör om lite så att allt blandas runt. Lägg in i ugnen ytterligare 30 minuter. Ta ut den och servera med en sallad och lite turkisk yoghurt!!!

Oj vad nöjd jag är med maten jag gjorde idag!!! Prova detta!
För mig blir det även matlåda imorgon =) tror det går alldeles utmärkt att värma i mikron!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar